MDD with Psychosis in pregnancy

siapa pernah alami? boleh bagi suggestion mcm mna nak handle? #MDDINPREGNANCY

2 Balas

skrg awk ok? doktor ada on ubat? kalau awk x ok, ade byk sgt benda dlm kepala sehingga ia membahayakan awk atau org sekeliling awk, terus gi emergency tau. kalau nk handle sndri tu susah..pastikan suami ada n faham keadaan awk. boleh uruskan hal lain2 yg awk tak mampu buat kt rumah tu. awk kena byk rehat, mdd in pregnancy is a risk. saya pun ada mdd. early pregnancy ni mmg emosi terganggu sgt.. awk jgn skip appointment tau. biar doktor bantu awk..

12mo ago

Same like me darling.. i pn sama.. i berani ckp dgn dokter KK.. i need help.. since i asyik kena panic attack.. tertiba ja kena.. then dokter Kk bg i borang utk isi.. then dia tnya2 i .. apa i rasa.. terus dia rujuk dokter Psy.. alhamdulillah i tgh on ubt skrg.. dokter kata ubat bukan on forever.. jz utk masa skrg shj.. U.. jgn diam taw.. kuatkan diri.. seek for help.. minta doa dkt Allah.. berani cerita dgn dokter.. its ok.. jgn malu.. they will understand

Klau dr ad bg ubt utk mdd. Boleh truskn, inform dr awk pregnant. Sbb ad ubt tk boleh utk pregnancy. Sy bipolar, pun manic kdang2. Paksa tdur wlaupun dh ckup tdur. Slbihnya buat bnde yg puan suka.

2y ago

Ada doctor on ubat . ya. saya akan cuba . terima kaseh