Due date 25/5

Siapa dekat sini due date 25/5 tapi belum keluar apa² tanda lagi ?

21 Balas

Saya pon sama dd 25/5 tp 16/5 perut mngeras sgt, nk buang air kecil tp ttiba cirit birit, trus g klinik swasta check pmbukaan da 2cm..xde apa2 sgt trus g jln2 xsmpi 20 mnit, keluar darah brlambak n contraction 5 mnit sekali, trus otw ke hospital, check jln da 3cm.. Trus admit ward.. Hrini 17/5 msih lg mnggu pmbukaan jln.. Mohon doa semua agar dipermudahkan segala urusan saya dlm melahirkan ank scra normal n bayi sihat sempurna.. Aamiinn 🤲

1y ago

amin smoga sis dpermudahkn bersalin,saya due 21/5 tapi masih xada tnda lagi tgh tnggu tnda2 ni

sy due 25/5 nih . dah ad tnda turun tapi tkda bukaan lagii . dh 5 hari menunggu . tpi baby tkmaw kluar2 lagi . contraction pun sekejap2 jer . tk bersalin jugak 24/5 ni kena serah diri sbb sy GDM on diet

Saya due date 13 mei .. skrang dh overdue .. hari sabtu ni 20 mei kene serah diri induce🥹..skrang masih belum ada apa2 tanda lagi .. harap2 lah sbelum 20 mei ni dpat bersalin normal tanpa induce🤲

Saya due 26/5 keluar tanda sikit2 je sakit pinggang, perut mengeras, rasa senggugut kejap2 lepastu keluar lendir sikit. Taktahu tu just kontraksi palsu atau betul2. Sebab sakit dia masih boleh tahan

Saya 29/5 ni sis. Belum ada tanda. Tadi pagi checkup dengan doctor , doctor cakap okay.. sekarang tengah tunggu tanda ja.. harap2 okay dan harap2 tidak induce sebab saya ada GDM. Tidak boleh overdue lagi.

1y ago

I dah bersalin sis. Dah turun tanda darah. Then esok dia start contraction. Good luck ye sis. 🙏

Alhamdulillah sy dah selamat bersalin 9.30pgi td , tanda sakit senggugut then pegi hospital bukaan da 3cm teros masuk lb . Semoga dipermudahkan urusan kalian jugak yg sedang menunggu hari .

sy due 24/5, baby seronok lg dalam perut. xde tanda apa2 melainkan baby mengeras n sakit pinggang punggung je. xmau overdue sbb ad gdm. doa supaya baby cepat keluar ya. aamin

saya dd 29/5 belum ada tanda lgi tapi barang smua dh stdby tkut mcn first bby dulu brng belum stdby tapi bby dh ready nk keluar...

1y ago

sama sye pn 29.5 ni.. bby ngeras biasa n skit pinggang je.

due saya 27/5 sis . tapi dah bersalin 11/5 harituh . Baby mengeras jeh ,then doc check bukaan dah 3cm

1y ago

Betul sis, baby masatuh mengeras jeh . memang takd tanda lain . saya first mom jadi takd pengalaman, terus g pac . Doc seluk bukaan dah 3cm

sy pon 25.5 masih xde tnde2 ape lagi…tkot overdue je mcm ank first…kalau boleh tanak😭