34minggu. Baby masih melintang tak masuk laluan lagi

Siapa dekat sini ada pengalaman baby tak masuk laluan lagi sehingga 36minggu? Boleh share tak pengalaman. Risau la sbb doctor ckp kalau tak masuk laluan kena refer o&g untuk induce. #pleasehelp

2 Balas

Normal utk baby utk ke bawah masa tempoh 32-36 minggu. tp ada gak kes bila dh start contraction tu baru kepala baby start masuk laluan. Teruskan berdoa sis

Saya sampai dah overdue baby tak masuk laluan. Kena induced 3x At last emergency czer sebab baby memang tak masuk laluan langsung doktor kata…