Tunggu due

Siapa d sni lg 10hari nak bersalin? Tanda² pun blm ada ni 🤣 ghisau..

14 Balas

sama lah kita wak 21/7 due date tapi skrg tanda2 nak bersalin pn tak nmpk lagi, org cakap kalau first born ni sllu awal seminggu 2 minggu tapi ni pn baby aktif lagi kt dlm ,puas pujuk suruh keluar tapi dia seronok lagi tendang2 perut mummy😆😆 , dh lah tk larat dh nk bawa 😂 .. semoga d prmudahkn urusan kita semua aamiin

sy lagi 9 hari due, bukaan dh ada 1cm tapi takde contraction lagi. cuma baby mmg dah engaged kt bawah. lambat plak nak tunggu sakit contraction normal ni. anak first dulu induce, 38w 4d dah lahir..si adik ni tak tahu lah 🫠

2mo ago

semoga dipermudahkan bersalin kita semua ya 🤲🏻 semoga baby keluar sihat wal afiat dan tak lebih due

sy blm ad tande tande sepatutnya dh due sy ari ni 12/7 tapi baby masih aktif main kat dalam perut....klau x bersalin jugak memang kena serah diri lh 18/7 ni

2mo ago

semoga dipermudahkn urusan kita semua ya

saya lagi 17/7..lagi 5 hari..tak ada tanda juga.. kalau boleh tak mau kena serah diri..May Allah make everything easy for us..in Sha Allah.. Aamiin.

2mo ago

amin..

sama laa dok menunggu bila agaknya...perut ngeras Jee ,sakit perut membuang n shishi kerap tapi takde rasa lagi nk keluar ke apa .

2mo ago

sama-sama lah kita bersabar ye😂 semoga IBU2 yg TGH tunggu bersalin dipermudahkan segala urusan mudah sihat selamat keduanya Aamiin 🤲

Saya dah keluar mucus plug semalam, pastu perut mengeras je ni, sakit tu ada la sikit2 tapi bila tido hilang sakitnya..

2mo ago

tak lama lg tuu agaknya.. smoga d permudahkan 🙏

saya dah turun tanda darah, tp masih 1cm and takde contraction lagi🫠 lama ke nak tunggu until bersalin? due 20/7 ni

2mo ago

saya dah hari ketiga sis😂 tapi saya cuba buat exercise utk naturally induce labour, harap ada lah contraction lepas ni huhu esok masuk 39wks dah, maybe ank first kot lambat sikit kan

Sama! Hahaha due lagi 10 hari je ni tapi belum turun tanda. Dah exercise pun takde tanda apa apa lagi

2mo ago

Risau sbb first mom huhu. Semoga dipermudahkan urusan jugak ye

due 15/7, geng kakak dia ni. geng overdue. dulu kakak dia 40w + 4d baru keluar 🤣

dia bagi false alarm je..tp kepala pun x engaged lg ke laluan..

2mo ago

kan, risau.. dah bsenam tp tak masuk jln juga 😭