Turun Naik Tangga Selepas Bersalin

Siapa ada pengalaman turun naik tangga rumah lepas bersalin? Ada apa2 risiko ke? Saya baru berpindah rumah.. tingkat 3. Sekarang tgh pregnant 7 bulan. Akan datang berpantang disini. #SeriusTanya #bantujawab

4 Balas

Cuba try bincang dengan suami untuk duduk bilik bawah sepanjang pantang. Masa saya rumah 2 tingkat. Masa kandungan 8 bulan, suami pindah sikit barang saya ke bilik bawah. And barang baby semua bilik bawah. Dia tak bagi saya naik turun tangga 😂 pantang di bilik bawah. So takde lah naik turun tangga.

Sy pon tertnya2..sbb sy lg few day nk bersalin..nnti nk berpntang, bilik plak bhgian ats kena naik tngga dlm 7lngkah cmtu..tp sy ada tgk jgk pglmn org ln..dorang yg rmh tinggi , mmg mkn masa sikit la nk naik..naik pon kena slow2..hritu sy ada jmpa vdeo dkt tiktok cara naik tngga lps bersalin

7d ago

haah bru tgok vid kt tiktok.. kne jln mcm ketam sambil ampu perut bg ceaserean

saya dulu mase pantang husband dpt rumah tingkat 4 , nk taknk kene jugak la da hujung2 pantang bolh plk trjatuh tangga nasib tkde pape .. dlm pntang naik turun slow je .. Alhamdulillah semua ok je smpai habis pantang

yg saya tahu masa naik tangga kne pusing kan badan maksudnya badan kne mngadap dinding tkleh naik spt biasa kita naik tangga tu.. and jln slow2