Duedate 2/6

Setakat ni tkde kua apa2 tnda lg . Tp kt miss v knpe sakit sgt ye . Bila dh baring nk pusing kiri atau kanan tu fuh mmg sakit sgt . Pstu nk bgun pergi kencing bila nk bjln pun sakit . Knpe ye ?? Ada spe2 tau tk sbb apa . Risau jugak yelah tkde pengalaman apa2 sebelum ni tu yg tk tau . #firstmom#firstbby #2june #masihmenungguhari #nerves#takut#risau

7 Balas

Pelvic pain kot.. sy start sakit dri trimester kedua.. skrg 36w6d makin menjadi sakit..jalan pun ngengkang ngengkang2.. nk beralih kedudukan waktu tdo pun rasa nk berair mata🥹

saya pun 18june due dh rasa jugak mcm ape awk rasa, tpi belum ade tnde lagi,, MMG sakit ngandung yg kli ni badan terus tk bermaya pusing kiri kanan serba tk kena, tpi belum lagi ade tanda, ank no,5

Pelvic pain tu biasa dan dia akn semakin teruk sbb kepala baby kat bawah plus menampung berat baby, sy due 7/6 and x mampu dh thn sakit pelvic tu.

11mo ago

sy yg due 12/6 ni pun 2/3 Hari ni bhgian ari² Tu da sakit dah..nurse smalam pun ckap mmg baby da turun bawah sgt haha Dy suruh ready je..

klau baring mengiring kiri@kanan , kena alas bantal tebal supaya tulang bawah tu tak sakit n nanti senang cepat bukaan cm tu

saya dgn awak SME betul sakit mcm tuh tp xde tanda apa ii lgi 2/6 saya pun xfhm knp sakit mcm tuh

11mo ago

belum lg .

sebab kepala bayi sdh turun thats y rasa macam itu tanda biasa sahja jgn risau

tanda biasa shja sebab kepala bayi sdh dkt bawah