Boleh jadi tak punca anak kena urticaria(gegata) sebab ibu makan seafood? Baby dfb

2 Balas

Pertama sekali ibu ibu perlu faham perbezaan ALAHAN DAN KESAN KESAN LAIN, alahan ni berbeza bukan nya hanya melalui pemakanan even sentuhan pun akan terjadi alahan. ALAHAN bermaksud REAKSI IMUN SISTEM TERHADAP SESUATU. Baik dari pemakanan atau pun sentuhan. BERBEZA dari kesan sampingan yang menjadi kepercayaan ibu ibu CONTOH KEMBUNG atau KEMBUNG PADA BAYI. INI MELIBATKAN KESIHATAN USUS ibu itu sendiri. Tiada kaitan dengan alahan. Atau kesan lain. Seperti apa yang telah di buktikan dari kajian yang telah di buat susu ibu hanya serap NUTRISI yang di bekalkan pada bayi bukan TRANSFER gas pada perut bayi. Dalam mana2 komen saya jika tentang pemakanan ibu berpantang, saya selalu kata boleh makan apa sahaja MELAINKAN IBU ADA ALAHAN PADA SESETENGAH MAKANAN. 2 perkara berbeza puan. Harap jelas ya