Salah ke sy sbgai ibu & anak

#seriusnanya anak no 2 saya baru 10month. Saya da preggy 10week.. Salah ke saya mengandung lGi.. Saya makan pil perancang tiap hari. Dan ikut masa. Saya takut nk bagitahu family saya, sbb mk saya akan cakap saya bodoh, salahkan saya xmkn ubat. Salahkan saya x fikir anak kecik. Salah ke saya.. Saya ibu yg x berguna ke? Maaf saya da tahan benda ni lama takdk tmpt nak luah

6 Balas

x slh pun sis😊sy ada ja kwn² yg ank masi bwah 12bulan tau² pregnant lg biarpn mkn pil perancang. Biasanya family mrh kdg sbab ank first masi kcil tpi kita pregnant lg, tpi awk kena abaikn yaa mulut org yg ckp gitu kat awk. Bila ada ank lahir jarak dekat ni mmg penat tpi bila mereka dah bsar kira okay dah tu yg pnting husb awk sntiasa tlg😊Jgn slhkn diri awk yaa klu pregnant jarak dekat❤️❤️semoga sentiasa kuat, abaikn mulut org yg mengata

5mo ago

Betul sis.. Yg penat no 2 pon tk hilang lg. Tiba2 preggy no 3. Alahan x berhnti lagi... Letih, muntah, pening, jaga anak2, rumah lagi.. Entah la. Sepatutnya kita happy share benda gembira tp saya tkut nk ckp dgn family sendiri

xde apa lah sis. itu nama dia rezeki. sy pun tak missed ubat..tup2 ank baru setahun dh lekat yg 2nd..skrg tgu hari nk bsalin. kdg2 tu mmg la ada rasa kesian kt yg sulung..tapi bg sy Allah tu beri rezeki pd masa yg tepat...walaupun kita rasa xmampu/x ready..inshaAllah asbab kita redha, kita mampu handle. yg penting suami pun kena main peranan.

5mo ago

Sis, ank sis meragam tk.. Saya no 2 ni nangis je, xboleh tinggal.. Berapa lama ya mcmtu

sis anggap je la ni semua ketentuan Allah. rancang la cmna pun, kalau Allah kata jadi, maka jadi lah ia. sis kena tetap penderian, dan jgn makan dalam apa yg ibu sis atau org lain ckp. mereka akan kata mcm2, pandang serong, tp mcm yg sy ckp, benda dah jadi, itulah rezeki Tuhan. carilah hikmah yg tersembunyi..

4mo ago

In shaa allah sis. Terima kasih 💕

tak salah pun sis , saya pun harap preggy cepat2 lepas sulung ni sebab journey preggy saya sgt seronok , orang nak cakap apa biarlah , ni rezeki amanah yg allah bg untuk sis dengan suami yang penting emosi husban kena support sbb letih anak jarak dekat , keep positive okay 🥰

4mo ago

❤️❤️❤️

tak payah takut la. anak awak. awak yg jaga . buka fmly awak yg jaga. lagipun bukan salah awak. ckp la kat fmly awak yg awak dh makan pil perancang. memang ada jugak orang makan pil perancang tetap mengandung. awak kena fikir satu je setiap yang berlaku ada hikmahnya ❤️

kena double protection lagi. tak semestinya mkn pil perancang je, terus tak pregnant. xpe la, benda da jadi. jaga diri baik2. mental kena kuat. kalau sis da ready, jgn peduli mulut org lain.