Scan kandungan

Sepatutnya kandungan saya dah 7 weeks tapi pergi scan doc kata saiz kandungan baru 5 weeks, nampak kantung & kantung makanan sahaja.. ada ke yg mcm saya? #ingintahu #firstmom

2 Balas

Yang doktor scan tu y lebih tepat sis.. Kdg kita kire ikut tarikh period kite tu.. Persenyawaan tu lambat.. Sebab 5 weeks kot tu y nmpk kantung.. Sis tggu la 8 weeks nanti ye. Sy scan time 6 weeks hari tu alhamdulillah hearbeat pon dah nmpk.. Tp setiap momy ni berbeza.. Ade y nmpk cpt ade y lambat.. Y kita kne bersyukur skrg adalah kantung tu dalam rahim bukan diluar rahim.. Doa byk2 taw dear😊

1y ago

sy pg scan td 6mgu xde nmpk apapun lg tp kantung membesar dr 2 mggu lps. sy risau sgt2 sbb sblm ni pnh miscarriage..

Doctor ada cakap tak kenapa sis? Saya pun nak tau juga ni sebab saya pun sedang try to conceive

1y ago

Doc kata mungkin kandungan masih awal, means persenyawaan tu lambat berlaku.. harapnya kandungan membesar dgn baik. Risau sangat2 🥺