Kelahiran overdue.

Sepatutnya edd 24.09.23 ni. Belum ada apa apa tanda nak bersalin. Checkup haritu doctor extend lagi seminggu. Kalau tak bersalin juga Rabu ni(27.09.23), kena serah diri. Ada tak mommies yang sama macam saya? Boleh share pengalaman? #firstmom #pleasehelp

1 Balas

serah diri dtg awal pagi. sbb dktr pakar ada boleh check awk. duduk kat pac dlu then misi ambil detail, dktr mai scan utk tgk keadaan kndungan dan check sama ada dh ada bukaan or tak. klu ada nti misi psg mesin CTG nk tgk sama ada dh berlaku contraction or tidak. after that baru decide utk induce yg mcm mana. either insert bawah, belon utk cptkn bukaan.

9mo ago

utk percepatkan proses bersalin. perkataan mudah: bersalin paksa.