Zincofer buat I muntah

Hi semua, tiga hari dah I start pengambilan Zincofer tapi tiap kali makan mesti muntah. I dah call Klinik Kesihatan. Tak de sapa yg angkat, boleh anyone advise me. Should I berhenti makan Zincofer and just continue folic acid ke or teruskan Zincofer. #pleasehelp #firstbaby #firstmom

3 Balas

makan 2 jam sebelum tido ...pastikan waktu tu perut you betul ii kosong ...and you makan zincofer tu dengan air oren sunquick suam dan jangan letak gula

2y ago

Hi sorry sis.. Nurse i ada pesan utk mkn zincofer hanya boleh ambil dgn air kosong atau jus fresh sahaja.. Kalau minuman lain takut zat dari ubat tak serap ke badan

U can beli iberet dkt farmasi. Ask for trial pack 1st (if ada).

cuba try obimin mnum dgn air sunquick

2y ago

Okay sis , nnt I cari dulu ubat tu kat pharmacy.