Hi mom. Sakit berurut

Hi semua sy nak tanya pinggul sy sakit2 sy try la urut sndri kuat jugak. Tp lps je dr tu sy terus xblh bangun 😭 sakit sgt xblh brgerak. Husbnd kena dukung utk pergi toilet. Mcm mana ya 🥺😢😭#pleasehelp #firstmom #firstbaby

3 Balas

sy pernah alami mase Tahun 2021 preggy anak no 3...sakit tulang pinggul,sampai nak berdiri tegak xboleh...TAPI asbab Salah landing atas lantai,pinggang ke punggung tiba berletap terus xleh bangon,duduk etc...kira Lumpuh Dari pinggang sampai kaki lebih kurang dekat sebulan...nak recovery betul² amek mase 3/4 bulan...MMG nak berak kencing suami pah,sbb kaki sy xleh nak gerak...P hospital,P klinik swasta check,dan amek ubat....time tu preggy MMG xleh xtray tulang sbb bahaya...so doc bekalkan ubat dan sy Cuba juga bertatih dan panggil org berurut..

sebaiknya terus pegi hospital sis. sbb sebenarnya kawasan pinggang dan pinggul x boleh urut sndiri time preggy melainkan panggil bidan. sy kalau sakit husb sapu dgn tapak tangan dia. dh masuk 7 bulan sy biasa panggil bidan urut satu badan. 7&8 bulan baru boleh urut..