Spotting berapa lama hilang

Hi semua selalu kalau spotting berapa lama ya darah hilang ? Btw saya dah 8 weeks. #pleasehelp #ingintahu

9 Balas

sejak bila tu awk start spotting? sebaiknya kalau spotting >5w terus jumpa dr. setiap orang tak Sama. Ada yg normal and ada yg threatened miscarriage.. pengalaman saya dgn spotting, it is not a good sign sbb semua lead to miscarriage. dah x3🤧. sekarang sy tengah pregnant, early stage and Dr prescribed aspirin. Mohon doakan Kandugan saya Kalini mmbesar dgn sempurna Dan selamat dilahirkan 🥺

1y ago

ubat cair darah untuk prevent blood clots kt placenta kalau tak silap

Saya start spotting khamis . Lepas tu cepat2 pg clinic . Scan semua Baby ada heart beat lagi. Tapi tu laa dr cakap threatened abortion. Now hari ketiga. Dkt panty liner takde. Tapi bila saya kesat guna tissue mmg ada macam coklat semua. Hmmm Yeke. Semoga awak dan baby membesar dengan sempurna and baik sahaja. Aminnn

saya pregnant 8w1d, hari ahad haritu spotting sikit dekat pantiliner masa tengah hari tapi lepastu takde keluar lagi sampai skrg. semalam pi check heartbeat ada n bby berkembang but doc still suruh bedrest n bagi microgest. semoga yg baik baik untuk sis n semua preggy mommy dalam page ni

2y ago

Aminnn . Saya punya dh hilang tapi seminggu juga. Rest tauu 🥰

sy baru je keguguran 9weeks.. sy check upt 8w1d.. esoknya kluar spotting coklat 3 hari.. hari ke 4 kluar drh sikit je.. hari ke 5 dah mcm period.. sy pegi kk diorang refer hosp trus.. kena tahan wad 2 hari tp drh x stop.. doc suruh blk dlu.. akhirnya turun dekat rumah..

2y ago

saya dah lebih 5 hari kluar spotting coklat tu.. normal ke? risau juga.. skrg saya 8weeks..

sy masa 7week ada spotting coklat pstu esk nye keluar fresh blood byk terus pegi hspital.. dktor cek sume ok ,kna bedrest.. dua hari keluar fresh blood mcm priod.. next kluar spotting coklat2 , 10 hari jgk laa .. now dh 11weeks alhamdulilah bby ok..

saya hari nie 7week 2day..ada keluar darah on off hari nie..risau sangat..esok baru nk ke kk utk buka buku pink dan check up...doakan sy dan baby baik2 saja ya..sy juga doakan semua yg baik2 utk mommy2 dan bby dlm page nie

2y ago

Yeke. Awak pg klinik minta dr check baby. Saya haritu sbb banyak bila scan alhamdulillah dgr heartbeat baby. Awak kena bnyk bed rest je. Takpe esok awk blh bgtahu kk keadaan awak sekali kan. Semoga awak baik2 sahaja.

sy 5 week pernah ada history miscarriage, ada spotting on off. jumpa dr,dan dpt duphaston utk makan 1 minggu dan bedrest. slps off duphaston alhamdulillah spotting dah xde. take care sis.

2y ago

Yes2. Saya pun tgh makan duphaston. Harap2 takde apaa pada saya dan baby. Tq sis .

sy spotting dri 5w smpai 8w lepastu bru stop. red blood tp x penuh 1 panty liner la tp hari2 ada. sy makan duphaston 3 kali shari n kurangkan pegerakan.bykkn bed rest.

Ada update terkini tak sis? Sbb kes kita sama ni. 8 weeks & skrg spotting dah lebih 10 hari.

2y ago

Dah ke klinik 2/10. Scan mmg tak nampak apa lagi, tapi dinding rahim makin menebal katanya. Mungkin baru nak lekat/jadi. Proceed makan ubat kuat rahim. Tapi smpi skrg ada spotting.