BABY MOVEMENT

Hi semua saya nk tnya normal ke bila dlm 34weeks++ baby kita akan bnyak tidur dalam perut dan kita akan rasa pergerakan baby kurang aktif mcm selalu???#seriusnanya #ingintahu #firstmom

8 Balas

Saya 33weeks pon sama risau jugak movement baby kurang tak mcm 2nd trim. tapi ada sehari tu saya pantau movement dia alhamdulillah cukup 9-10 pergerakan. Cuma kadang yelah risau tgh buat keje ni kenapa baby diam je tak gerak, kejut dia usap sikit baru dia bagi kick HAHAHA dia suruh jgn kacau tgh tido la mummy! Buat je keje 😂 siang dia kurang aktif sikit tapi kalau malam time nak tidur tu boleh bawak gaduh 😅 saya siap cakap kat dia baby tido laa mama nak tido ni penat la sayang nak kena layan awak golek sana sini sakit tau tak.. baby pon apa lagi tambah tendang 😂 dah la saya ni kecik je badan kalau dia tendang tu terasa betul 🤣 Alhamdulillah pengalaman yg indah ☺️🥰

sama dengan sy ni. sebenanye ckup 10kick mase pkul 9 lbh tkpon 10 lbh mcm tu. sy dh 2x kne warded sbb baby tk ckup 10kick sblm pukul 9. ni skrg still sama jugak. apa nak buat ya?? krg g hospital tgk smua okay tkde ape pon. sy dh 36w4d. srbut rasa. sy cucuk2 dia goncang2 pon sama jugak kadang2 tu. sy nk tanya, korang kalau dia sedu, korang kira sebagai movement jugak ke tak?

11mo ago

sedu kira baby ok ja... tp mgkin dia susah nak gerak sbab tmpt dah sempit. Cuba sis rehat.. baring Dan tekan2 slow bhgian pusat.

sy 35weeks ni mkin kuat dia gerak. tpi ada time2 dia. pgi2 kdang gerak slow sngt bila sy nk gi keje, mlm je bila nk tido kuat tendang smpai sy nk tido pun x bleh 😅 sis klu rsa satu hri tu baby kurang active sngt sy rsa tak rugi pun pegi check je dlu, incase apa2. tpi bleh juga dia okay, normal je

sy tgh alami..tp selalunya klu lama sgt sy x rs dia gerak,sy kejutkan dia😅.kdg2 klu naik kereta goyang2 mmg aktif dia bergerak.klu sy prsn waktu tido baby sy time klu sy kurang gerak/sy tgh tidur.klu sy aktif,dia pn akn ikut aktif sama

11mo ago

sama dengan saya, baby active kalau mama dia active😂 tapi most of the time baby active kalau saya lambat makan

sama la mcm sye. time sye buat keje baby mmg diam je kurang gerak. smpai kdg2 kne kejut dia. kalau sye tgh rehat2 tgk fone dia aktif. tp selalunya time sye nk tido baru la die nak bnyk gerak 😂

11mo ago

ni sama mcm baby saya. kalau siang hari kita banyak buat kerja, dia diammmm. sampai tak reti nak kira gerakan. tapi bila malam, memang kita tak boleh nak tidur sbb dia aktif sangat bergolek dalam ni. kena pujuk suruh dia tidur, baru kita boleh tidur 😂😂

Lain pulak dgn baby saya. Now 34minggu tapi active gila. Setiap masa dia bergerak. Tambah waktu tidur dalam 3-4 pagi dia bergerak mcm siang 😂 nak tidur pun tak selesa sbb bergerak banyak sgt

saya pun 34w tapi baby aktif gila. kadang2 senak sgt & kadang saya sampai tekejut bila dia kick😅

Sy nk msuk 37w baby kurang sgt gerak, 😥

11mo ago

Baik Thank you sis