Susu Formula Bayi 1Bulan14Hari

Hi semua saya nak tumpang tanya ya saya memerlukan sangat jawapan dari ibu yang ada pengalaman . bayi saya baru 1bulan 14hari 2,3 hari ni dia banyak menangis nak susu setiap masa sampai overfeed jika tak beri susu dia akan menangis non stop dan akan stop menangis bila dah betul kenyang macam mana ya saya buntu sangat tak apa ke beri susu lebih sangat mohon bantu ya #bantusharing

4 Balas

anak sye pun sme mcm ank awk, asyik menangis je. misi selalu suh susukan. kte yg risau takut kembung byk sgt minum. after warded d dkt hosp sbb ank jaundice, sye tanya misi yg pakar breastfeeding x oer ke bagi susu pd ank byk sgt. misi tu kata utk susu ibu x ada mslh bg byk pun, asal sedawakn ank. Yang kena ada time bila bg susu formula, sbb susu formula lmbt hadam. jd setiap satu onz kena jarakkn 2jam. itu apa yg nurse tu beritahu, maaf klu ada yg silap ya.

sbelum ni sya ttapkn bby sya mnyusu stiap 2 jam, tpi dokt bgi nasihat klau baby sya msih nk mnyusu, bgi je susu.. jngan biar bby lapar. Bby belum dapat mkn solid food, jadi susu sumber mkanan utama dia. Saya ada cuba bgi pacifiers, tpi dia xnak. Conclusion dia, bgi susu.

4mo ago

Baby awk x muntah/jeluak ke sis?

anak sy sama umur dgn anak awk, sy bg pacifiers

Cb bg puting tiruan.