Followup check KK

Hi semua , saya nak tanya. Sekarang saya 34 minggu. Saya buka buku pink di KK & sedang melakukan checkup di KK setiap kali appointment. Tapi , saya bercadang nak bersalin di swasta , saya dah daftar di tempat bersalin swasta tersebut & di situ juga saya kena pergi appointment yg depa aturkan. Jadi sekarang ni mcm ada 2 doktor nk kena pergi followup. Kalau saya tak pergi followup dengan KK dah boleh ke ? Ada sesiapa ada pengalaman mcm saya tak ? #pleasehelp #ingintahu #firstmom

2 Balas

Boleh sangat sis. Awk cakap je kat nurse tu. Kadang diorg lagi ok kalau awk nak teruskan kt swasta. Cuma jgn lupa inform nurse in charge bila dah bersalin nanti ya. Sebab diorang nak put on record juga

9mo ago

Ok sis , saya saja tanya dulu sbb mcm takut nk gtau misi kk takut kena marah 😅. Ok sis , terima kasih jawab soalan saya 🥰

Sy bgtau misi kk..misi tu ckp kat sy amik je ubat nnt dia bg slip ubat. Sy pergi followup swasta je tp ubat amik kk 😂

9mo ago

Ouh ok faham. Baik sis , thankyou jawab soalan saya 🥰