Keluar ketulan & darah coklat. Gugur atau tak? Saya konfius

Hi semua, saya nak tanya pagi tadi masa ke toilet ada keluar ketul darah dgn rupa mcm warna kulit. Saya tak sure tu kantung atau apa ya? Boleh refer gambar dibawah tapi maaf jika gambar agak keterlaluan. Saya dah bleeding 3 hari, mula keluar darah pekat coklat macam period lepastu dia ada keluar gumpalan pula. Perut tak sakit pun, pinggang je ada rasa sengal sedikit. Semalam dah scan kt klinik dr cakap saiz kantung makin kecil macam 5w sedangkan kandungan dah usia 9w5d. Dr suruh refer di hospital, bila saya ke hospital semasa menunggu di ED, malangnya dr obgyn suruh balik ke rumah je tunggu 2 minggu baru dtg jumpa dia semula. Sekarang ni tktahu nak rasa apa dah, sedih pun tak mcm takde rasa apa pun. Husband pun tk tahu lagi hal ni. #bantusharing #bantujawab

Keluar ketulan & darah coklat. Gugur atau tak? Saya konfius
2 Balas

Sy rasa ggur sbb sy wktu ank first 12w.. shri dua sblm ggur kuar drh mcm ni..sy biar je smpai la mlm tu kuar sndiri..tp myakitkn la sbb sakit contraction nk kuar tu,dgn drh bnyk tumpah..baik awk pi hospital terus check

3w ago

Dah ke hospital pagi td mmg suspect miscarriage sbb kandungan dah 10w tp masa scan bawah baru 6w, mcm tak membesar & takde fetal heart 😞

Skrgg sis dkt mana? Ada gi klinik lain tak?

3w ago

Keadaan sis skrg mcm mana?