AIR KETUBAN

hi semua, saya nak tanya mcm mana nak tingkatkan air ketuban ya? Tadi scan doc cakap kantung kecik and baby nampak mcm sempit sebab terpenyet dlm kantung tu. Bahaya kan, tapi ada apa2 advice tak boleh bagi? Risau la saya sebab ada baca effect air ketuban kurang ni#firstmom #ingintahu #firstbaby

4 Balas

dah berapa week kandungan? saya baru berani makan buah tembikai masa trimester ke 2 sebab air ketuban kurang 😂 air kosong pun saya banyakkan minum . dulu 1 liter pun susah . sekarang 2 - 3 liter sehari . lepas dari tu bacaan air ketuban dah okay 🤗 dari 8.7 lepas seminggu jadi 9.3, after seminggu lg jadi 12 kalau tak silap

2y ago

Ohhh saya nak try makan buah mcm awak suggest ni dulu nanti hujung bulan baru scan semula. Terima kasih tau sebab explain, membantu sangat 🥰

Hi sis macamana? Sy detect ketuban kurang masa scan 17minggu. Sy risau sgt. Sbb last scan masa 12 minggu okay je. Dlm masa jarak 5 minggu yg xscan tu, baby okay ke? Sy risau sbb dr bgtau pasal buah pinggang apa sume 😭😭😭

2y ago

Sambung jap, tapi seminggu tu saya ada scan dkt hospital jugak. Doc kata takpe normal ikut pada bulan baby tu, kalau lebih pun takleh jugak. apa apa pun sis jaga makan je buah tu lebihkan ya, harap semua okay je ♥️♥️

sy mkn tembikai dari awal pregnant.. skrg masuk trimester ke 2.. suka sngt mkn buah🤣..

2y ago

Bestnyaaa selera buah time pregnant. Saya selera benda pedas je 😂 boleh tahu buah apa lagi yg best makan time pregnant ni? Nak try la cari sebab asyik2 makan oren je 😅

Makan tembikai mummy.. tuk tmbh air ketuban

2y ago

Thank you mummy, satlagi nk pi beli tembikai pulak ni. Selama ni makan oren je ni dah kena tambah buah lain pulak ☺️