MOHON BERI PENDAPAT ATAU TIPS

Hi semua. Saya nak mnta tips, mcm mana nak hilangkan kahak bayi 5 bulan? Saya letih sangat2 sbb tiap hari pergi hospital sbb nak neb je. Saya and husband pjj. So kene uruskan sorg2. Baby saya haritu diagnosed ada asthma sbb dia batuk. Skrg ni doktor suruh follow up tiap hari sbb nak bagi kahak dia hilang. Any tips untuk buat kahak bayi cepat cair and hilang? #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

ikhtiar sy, sy buat minyak bawang putih utk sapu di dada, blkg dan tapak kaki baby. alhamdulillah berkesan utk bby sy. cara: bakar 1 ulas bawang putih ats api dlm 2minit. lepastu lenyek sikit bawang putih yg dh dibakar, letak dlm bekas kecil dan tambah sikit minyak baby pd bawang tersebut. campurkan smpai sebati. nota: minyak ni panas pd bdn baby, jd sapu sikit2 sahaja dan perlu konsisten. Sy sapu setiap kali lps mandi dan sblm bby tidur.