27 week pregnant boleh ke travel naik flight?

Hi semua, saya first pregnancy sekarang dah 24 weeks. Lagi 2 minggu saya akan travel ke Thailand pada usia kandungan saya 27 weeks. Boleh ke travel naik flight di usia kandungan kehamilan 27 weeks? Saya dah book hotel di Thailand sebelum saya tahu saya pregnant 6 bulan yang lepas. Dan saya tidak boleh cancel hotel tersebut sebab dah bayar. Kalau tak pergi burn macam tu je duit hotel 🥲😭 Persoalannya boleh ke travel naik flight ketiak usia kandungan saya 27 weeks? 🥹#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Better prep surat dr doc yg biasa prgi checkup, surat tuh mengesahkan yg kte ni tiada masalah kesihatan/ komplikasi sepanjang preggy.. nty before boarding, dorg nak tgok surat tuh atau buku pink..

boleh. cuma once dh reach 28w, kena ada surat dktr. limit naik flight smpai 35w

12mo ago

Surat doktor tu kena dapatkan dari doktor pakar atau klinik swasta pun boleh?