Due 8/7/2024 #firsttimemum

Hi semua. Saya due 8/7/2024 ni. Tapi masih takde tanda lagi. Cuma kadang tu macam cramps sikit. Esok pulak Dr cakap nak check bukaan. Boleh saya tau kenapa Dr perlu check ? Sakit ke tak tu ? 😅 #FirstTime #advice #worried #firstmom

11 Balas

sye due 10/7 tapi bersalin 19/6🤭 sye rase perut mengeras dan contraction yg kuat smpai bergegar katil🤣 tapi tkde trun tnde.. last2 pecah air ketumban depan kaunter hospital🤦🏻‍♀️ dlm 2 jam check bukaan dh full..bertarung 15 minit dlm labour room.. alhamdulillah beranak normal 37weeks tepat..part kene seluk tuu sakitttt gile😭😭 still xleh lupa😭

2d ago

byk jugak sis

Hi, selalunya doc nak check jalan buka berapa cm sekali kepala baby engaged atau tidak. macam saya time warded je doc check, appt checkup takde. pengalaman saya check bukaan tu 2/10 , tapi check bukaan sekali doc tolong bantu buka jalan tu naurrrr azab 😂 800/10 hahahah

Saya due 27/5 tapi bersalin 21/5 🤣 saya takde tanda nak bersalin pun cuma rasa contraction tu kerap je. Husb ajak pergi hossptl sebab contraction kuat . Doc kata nak check bukaan sekali dah 4 cm🤣 . Check bukaan tu taksakit cuma rasa takselesa je 😂.

5d ago

Tip nak senang bersalin buat jalan itik. Tapi kalau taklarat, saya banyak mencangkung and goyangkan pinggul. InshaAllah senang bersalin. Sy masuk lr 4.30am bersalin 5.58am. Kejap je alhamdulillah

saya due 11/7 da start semua sakit..mucus plug pon da start ada..Second bby kali semua bg rasa😄😄 cek bukaan x sakit klo kita x angkat bontot n tegang..Rileks je Insya Allah x de rasa pape..

Dr nak check bukaan sebab nak tahu kot2 baby awak nak keluar dah. orang kata tips masa nak seluk tu kena tarik nafas dalam2 guna perut jangan keraskan badan insha'Allah okay je

5d ago

Baik. Terima kasih. Semoga dipermudahkan 🤲🏼

sy 12/7 ...rse sakit sakit pinggang tu ad...sakit kat kelengkang pon ade...tp tgk baby masih selese dok dlm perut je...😅

4d ago

sy loya ke cirit birit xde pulk...tu lh semoga urusan kite semua dipermudahkn...

saya due 30 7 ni tapi sakit pinggang Plus perut selalu keras rasa tak selesa ada ka itu petanda tanda dia nak kluar atau jau lagi

saya 7/7 tp xde tanda mcm bby nk klua pn..td dr mntak sy refer hspital tuk buat induksi...xtau la cmne isau pn ye

sy due 2.7 tapi baby senyap je takde tanda² nk keluar..

4d ago

due kita samalah sis 😌 satu tnda pun xda

sy bengkak dh kaki sarat sngat tpi x bersalin lg