Bagi kata2 semangat, vibe positive pls

Hi semua. Saya baru 38w belum ada tanda2 nak bersalin lagi. Dah masuk 9 bulan ni husb hantar balik kg awal sbb risau sorg2 kt rumah sendiri. Belum berpantang lagi dah stress dgn mak sendiri. Selalu banding kan zaman dia berpantang dulu2. Dari beli brg baby lagi ada je yg tak kena. Tgah pack brg hospital pon ade je nak kondem. Zaman skrg kan kita pack brg pakai ziplock yg viral tu kan, dia blh ckp "aku dulu lipat2 masuk dlm beg je" alahai itu pon jadi isu. Sampai kan saya nk pack skincare pon dia ckp "aku dulu tkde pkai bende2 mcmni, mana blh pkai" ya allah stress nya. Sampai saya terlepas ckap "itu dulu tkpayah ikut org dulu sgt" hmm rasa serba salah bila ckp mcmtu. Saya ni tkde lah nak pantang zaman moden sgt. Apa yg baik saya ikot je. Tapi saya risau lah mak saya kata nnti tkpayah makan sayur langsung time berpantang. Semua tu angin. Makanan hospital lepas bersalin pon dia tk bagi makan 😭 Rasa mcm nak pantang rumah sendiri pulak 😌 #firstmom #justluah

2 Balas

Sayur2 mmg jenis sejuk, ada org okay ade org tak boleh. Kalau awk menurun dr mak awk, sama je lah nnti mcm dia.. so terpulang lah nk follow cara dia ke tak..sy fhm sgt jenis mak2 mcm ni, jenis xnak kalah. Zaman dia je betul 😂. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri.

Ckp je doc suruh makan sawiii byk2. Biasanya pregnant n lps bersalin ni kita akan cpt terasa..senyum je la. Hehe kan aje sis