Bacaan HB tinggi

Hi semua, sape pernah ada pengalaman bacaan hb tinggi?? Masa 9w preg hb 13 okey je. Sy preg skrg 13w4d. Semalam checkup. Hb 15.0. Terkejut misi. Ada tak cara nak kurangkan?? Ada sesape tahu punca dia boleh tinggi?? Apa kesan jika hb tinggi?? Harap ada yg berkongsi pendapat. Terima kasihh #bantusharing #firstbaby #advicepls #ingintahu

15 Balas

sis boleh mkn ubat minyak kelapa dara elok sgt saya dh 5botol bacaan gula n hb cantik dlu sy xcaya juga pasal ubt minyak kelapa dara ni dn try btul2 nmpk kesan

2y ago

Ada baca juga n ada org ckap bnyak juga kelebihan dia utk mummy n baby. Boleh campur dngan air berperisa tak?? Sbb prnah bau n rasa sikit hahahah sy takleyh telan. Rasa muak 😂

bru ni laa sya tgk hb tinggi😂😂 sya ni nak capai 10 pnya laa payah sbb ada thalasemia 😌 pnya laa mcm2 cara nak bagi naik🤣

2y ago

Aamiin. Ha ah utk skrg kne pantau. Kesian juga tuh hb rendah. Pun mesti rasa penat je sepanjang masa. Okey awk, akan cuba buat. Terima kasih atas tips nyee

sya mcm tu tapi sya mkn buah syur. just delima dan jus buah jambu batu..mkn je yg kasiat2

2y ago

Ke sbb sy makan jambu batu buat hb sy trlalu tinggi 😂😂😂 nurse pun bising. Tpi jambu tuh fav sy hari hari kne makan 😂😂😂 tak mkn sblm tidur tuh trbayang je kita makan jambu tuh. Takpelah hopefully next week hb sy turun normal sikit

saya pla struggle nk naikkan hb tu...

2y ago

Mmg ramai mummy struggle sis. Sy pulak doc dh suruh skip ubat n pantau hb sbb tinggi sngat pun bahaya dia ckap. Mungkin kandungan makin tambah nnti baru hb sy turun sikit kot. Sy pun tktau camne bley naik 😅 family ckap sbb buah jambu kot 😂 sy mkan buah jambu setiap hari boleh habis sebiji sbb start preg mmg fav buah tuh n mmg tk mkn nasi, lauk tapi wallahualam. Buat masa skrg sy follow je doc suruh skip obimin 2hari1kali 😂

tinggi la bagus

2y ago

Hehehe tapi ni doc dah suruh skip ubat sbb takut makin tinggi. Dia ckap bahaya 15. Next week cek semula harap turun.