BERAT BADAN BERLEBIHAN

hi semua, sapa kat sini obes semasa pregnant??? ada risiko apa2 x yg membahayakan baby dlm kandungan kita dan diri kita sendiri...#firstmom

8 Balas

saya pun obes sis , berat 90kg baru buka buku pink terus kene minum air gula sebab dr cakap risiko kencing manis , saya memang control makan & gula .. insha'Allah tak ada apa2 sis .. now saya dah 4 bulan .. semoga kita dan anak sama2 sihat ya ❤️

Saya pun obesiti juga doc dan nurse kata 😓 Bertabah mommy ! Buat dont know je orang cakap dah rezeki kita kn dpt bby yg penting makan ubat dan jaga makan Awak berat berapa

1y ago

90kg... Alhamdulillah saya x de masalah kesihatan apa2 sekarang

sy pun obes juga. tp alhamdullilah so far baby dan mummy okay dn dh masuk 16weeks. jaga makan,bnyakkan air masak ye. nk manis2 boleh tp berpada2.

1y ago

tq sis

sy obes bmi > 30 kg 😂😂😂 yg pnting jgn stress tau kekal mkanan healty ok bykkan mkn syur dn buah2 ..

1y ago

okay2....tq sis

Sy pon obese. Awal preggy naik 4kg. Sblm tu overweight je. Nurse suruh control makan, takut kene gdm

risiko kencing manis , drah tinggi salah satu nya. tapi x smua, itu kna pantau ngn dr btul2..

kurangkan makan manis n banyakkan minum air masak. InsyaAllah takde pape

mcm² risiko..