Keputihan Yis dikala mengandung

Hi semua, pernah tak korang alami keputihan yg pekat dikala pregnant? cara tanggani?

1 Tanggapan

yup.mmg biasa tu. u need to let ur dr know so mereka akan bagi antibiotic. cara saya kurangkan is cuci dengan air water heater.warm running water. cuci part kat luar saja.setiap kali pergi tandas or kalau boleh u check once in a while.nampak je keputihan terus pergi cuci.sekarang dah kurang tapi i think it took about 1 month baru nampak hasil.jgn pakai panty liner or seluar yang ketat2. saya nampak kalau saya pakai seluar mesti keputihan banyak so sekarang ni saya just bogel pakai sarong or towel. mmg sangat membantu la. maybe u boleh try. hope this helps❤