Berat Tak Naik

Hi semua, normal ke ya if dah masuk 2nd trimester tapi berat kita tak naik naik? Saya dah 3 kali appt buku pink, berat sama drpd bukak buku lagi. Saya jaga makan sebab masa pregnant ni berat saya dah obese tapi takde lah diet. Every meal saya makan. Sebab risaukan kena gdm tu saya berjaga-jaga. Tapi risau jugak bila nurse & doc pun cakap risau berat tak naik 🥲#pleasehelp #bantusharing #firstbaby

3 Balas

sy pn mcm tu jgk.. berat sy 2 kali cek up x naik.. muntah2 xda.. tp berat statik je.. sy cuba minum dutchlady fullcream trus naik😅

tak sebab sepatutnya berat akan naik sebab baby makin besar + air ketuban. tapi kalau baby okay, mungkin takde masalah

Sama mcm saya niat nak jaga jaga makan tpi berat tak naik. Nurse suruh naik kan je berat. Jgn mwnurun. Sbb saya turun. Baby so far ok