Kos bersalin kerajaan

Hi semua nk tnya yg dh brsalin brapa yea kos hosp kerajaan klau bersalin normal @ czer. Sya dh 38mnggu tpi tiba2 da mslah kewangan.duit yg simpn untk bersalin trpksa guna. Skrg tngh usaha smpn sikit2 jgk. Mkn kna catu dlu lgi tu xbrsalin dgn kos ulang alik jmpa pkar sbb bby kecil lgi. #bantujawab #firstmom

8 Balas

sy normal 4hari kat hospital, baby masuk wad sehari sbb sy gdm. sy 3 hari induce, sehari masuk tube kencing. total bill rm80+ termasuk ibu dan baby. semoga dipermudahkan urusan awak.

Saya baru czer total kos 600++ untuk bilik kelas 2. Kalau bilik kelas 3 rasanya dalam 200-300.

4w ago

mcm mne nak tahu kelas mana2 ..

saya bersalin normal duk wad sehari.. wad bilik 4katil beraircond byar rm35

Saya bersalin czer 5hari kt hospital RM180 jaa

klau brsalin normal smlamn tdo bwh 100 ..

dalam lingkungan RM300-250 sahaja

tempat sy bersalin normal rm100

bawah 100 klu normal