CRAMP & SPOTING

Hi semua. Nak tnya. Saya pregnant tpi normal ke kalau perut cramp mcm sengugut tu Dan disertai dgn tompokan darah warna coklat? Setakat ni tk penuh pantiliner pun. Sekadar di tengah2 panti shj. Sy risau sbb hritu scan rahim nmpk tebal Dan Dr kata maybe baru lgi. Dr minta scan semula lg 2 minggu. Mohon pendapat semua. #bantusharing #firstbaby #advicepls #firstmom

1 Balas

pergi check , saya mula mula macam ni juga and harini dah gugur sepenuhnya 🥲

7mo ago

saya tahu detect gugur sebab saya sakit perut yang teramat and masatu saya nak pergi kencing ada nampak tompokkan darah and tak lama masa tu dia keluar ketulan lepas daripada keluar ketulan tu terus saya bleeding ye penuh satu pad and sakit perut yang tadi tu hilang . esok nya saya masih sakit perut and mak mertua saya bawak pergi klinik untuk checkup sama ada dah gugur sepenuhnya atau pun masih ada sisa / kantung yang tertinggal sebab kalau tertinggal boleh jadi jangkitan kuman ☺️