masi dlam pantang

Hi semua, nak tnya betul ke klu ksi tdo anak dlm buaian anak ble jadi bngkok? siapa yg buat crta mcm tu? lately ni mil sy vidcll sy. asal vidcll anak sy tdo dlm buaian. stress la blik² nak ckp bnda yg sma dkt sy. mslh nya bby sy high demand. sy pnat nak dkung anak smpai dia tdo. ank sy mmg ska mengempeng. kdg mlm dia ska mnangis smpai melalak takde air mata. hsband pla tak mmbantu langsung nak tdo kan anak. ye tau dia kja, mlm nak rhat. tp atleast tolong la sy jaga ank sama².ni tak . nak bkira dgn sy pla. stress la, sda la sy ni bersalin czer. luka pn tak baik lg smpai kluar darah bernanah. mcm mna sy nak smbuh klu emosi gni, apa smua lgi tak d bantu .. #ingintahu #SeriusTanya #bantusharing #bantujawab

4 Balas

saya pun letak buai dari dlam hari lagi sebab bepantang sorg2 husband pun xtolong, baby high need jugak on buai 24 jam. cuma bila baby dah sebulan lebih saya ajar malam tido bawah lepas dia lena dalam buai, klau jaga saya masuk balik buai. nak buat kerja apa pun senang, anak x bongkok pun, sihat je.. -kalau bab pantang , masa anak sulung , saya pantang macam orang dulu2, ni xboleh makan tu xboleh makan, hasil dia luka czer saya bernanah. Anak nombor dua ni pulak saya xpantang, saya makan jer apa saya nak makan cuma saya jaga portion jer hasil dia luka saya cepat baik, seminggu dah xrasa sakit apa pun , nurse pun cakap luka elok semua. telur saya makan, daging saya makan, semua la saya makan. saya rasa bepantang anak kedua badan saya lagi cergas, orang pun xsangka saya czer. kerja rumah semua saya buat masa dalam pantang. cuma kalau sis ada alahan dekat satu2 makanan tu jangan la makan. ( saya cuma berkongsi cerita) #moga sis baik2 saja..

3mo ago

ha'ah sy tdo kan bby dlm anak. bila dia dah lena mmg sy pindahkan dkt katil.. syb czer pantang mcm org dlu2 , tp sybl x rsa pn pantang ni best. sbb smuankna. jaga mkn, itu ini tak ble. kdg x selera nak mkn lauk sma. tq sis. sy baik2 sja stkat ni. luka czer sy dah ok .tak de nanah lg. cma x perasan mcm mna ble luka..

Tak pun lah. Anak saya okay je sampai ke besar. Saya adik beradik dulu kecik2 pun tidur buai, semua badan tegak takde bengkok2 pun & kami ni genetik tinggi2 pulak tu. Kalau saya buat cara saya. Saya akan ckp saya tak larat nk dukung sebab saya czer & saya jujur je suami bukan tlg saya jaga anak pun malam2. Saya je yg banyak susah so up to me. Mil saya pun dulu selalu tegur saya nape saya bf anak sambil baring, nanti anak kuat ngempeng. Tiap kali balik kampung ckp benda sama. Last2 saya cakap saya ni czer belah perut, mak tak pernah rasa so mak taktau sakitnya mcm mana jadi biarlah saya nk bf mcm mana pun asalkan anak saya kenyang. Seksanya saya je yg paham. Barulah mil tak tegur lagi

3mo ago

Ckp je sis dgn sopan la bkn nk suruh gaduh. Ckp sbb nk bg mil faham

Tak betul pun. Anak saya 3 orang dah semua tido buai helok jee besar takde cacat cela. Lagi satu nie anak sulung puan ke. Kalau sulung biarkan dia jadi anak tunggal sampai besar. Penat kalau urus anak sorang² husb tak membantu langsung 😏

3mo ago

ye sis btl anak sulung, itula psal mmg trauma czer dah tak nak dah. first n last la ni 🥹