Cara cepatkan bukaan bersalin

Hi semua nak tanya. Sekarang saya 38w. Patutnya harini saya kena czer, tapi doctor cancelkan czer tu dan suruh saya untuk bersalin normal. Soalan saya siapa tahu macam mana cara untuk cepatkan bukaan nak bersalin. Selasa haritu baru 1cm doctor check.

1 Balas

Cuba buat exercise or vacuum breathing. Sex & berjalan satu mall. Try semua yang boleh sis. Sebab 38 weeks kalau makan makanan suggested at least 4 weeks before due. Tapi boleh je cuba makan kurma + raspberry tea (3 cawan sehari). Makan pedas also helps. Try sujud too.

2y ago

Thank you sis. Saya cuba. 🫶🏻