Hospital putrajaya atau hospital shah Alam

Hi semua, nak tanya bolehkah kita pilih nak beranak di hospital putrajaya walk in ? Di buka pink, masa tanya nurse, mereka cakap sesiapa yg tinggal di Kawasan ni mesti pergi hospital shah Alam , tak boleh pilih. Mereka suruh isi buka pink, klu Kerajaan tulis hospital shah Alam, klu private u boleh pilih. Saya memang nak beranak di hospital Kerajaan. So saya tulis hospital shah Alam dulu, tapi Sekarang saya rasa nak tukar walk in hospital putrajaya nanti. Ada sesiapa yg tahu boleh tak ? Atau ada experience yg sama? Boleh kongsi? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Kalau ikutkan, boleh je walk in. Cuma mungkin kena menunggu katil jela. Macam saya haritu, nurse/doc takde pula suruh tulis di buku pink tu, cuma diorang bertanya je nak bersalin hosp mana.

1y ago

Saya pun cadang nak walk in Saja kat hospital putrajaya, tapi ikut yg nurse cakap, kakitangan hospital mesti suruh u balik jika buka 1cm, klu bukan kes emergency. Suruh you pergi hospital yg you tulis di buku pink tu. Sebab tu I risau. Sebab klu ikut procedures, sesetangah nurse cakap mesti pergi hospital shah Alam. Ada pula nurse yg cakap, boleh je klu u pergi ke hospital putrajaya, takkan dia nak halau kan. Sebab semakin hampir due date, I pun risau .

Kes kecemasan dorg tak boleh tolak..so I rasa better u pergi last minute..