Usia kandungan tidak sama dengan kiraan LMP

Hi semua mummies, ada ke yang sama dengan saya sepatutnya kiraan LMP dh nk masuk 8w tp bila scan baru 5w2d.. normal ke mcm ni? Dr suruh datang balik 2 weeks untuk tgk ad progress n ada janin x or else dikira kandungan x menjadi🥲 #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

Usia kandungan tidak sama dengan kiraan LMP
7 Balas

Normal je . Sy hari tu first scan patut nya dah 7w . Tapi bila scan tak nampak apa . Dan repeat lg 2w . Baru nak kantung . Repeat lgi scan 2w . Nampak dah bby dgn jantung bby .

1y ago

Ok harap ada dalam rahim. Tgh tunggu blood test result

Normal sis. Saya LMP 13/1/23, sepatutnya dah 8w3d. Tapi harini scan baby dah ada, heartbeat dah ada cuma kiraan 6w5d. Due date saya +12 hari dari kiraan LMP 🙂

Selalunya normal je. Saya pun kiraan sepatutnya dah 6w tapi scan baru 5w and kantung masih kosong. Kena datang lagi 2 weeks

normal... sy pun klau ikut 7w tp bila scan bru 5w5d...2w lg repeat scan... moga baik² je utk kita

Normal sis lagi lagi kalau period tak teratur.

Klu irregular period cycle, normal.

hi