Help me please,

Hi semua mommy, sy newmom, baby sy baru 3 bulan 27 hari, (baby girl)start Rabu last week until now baby sy kurang nak mnum susu, sllu sy buat 2 jam, atau 3 jam tapi skrg dah 4 jam pun still baby tk lapar dan tk minx susu pun, sy bg Enfalac A+, perlu ke sy tukar susu? Atau perlu ke sy bawa jupe DR pakar? So far die buang air besar sekali sehari sometime 2 kali sehari(najis warna hijau lumut)Apa patut sy lakukan? #firstbaby #firstmom

2 Balas

hi sis... klu bce dlm grup nie kbanyakkn bby nak msuk 3 bln sume nye kurg mnyusu.. tmasuk la anak sye.. ape yg sye wat, sye tukar puting ke medium flow n susun blek jadual pnyusuan.. sye tetapkn 3 jam 4 oz.. mula2 memg byk susu tbazir tp lme2 bby ok n follow je..

1y ago

Ok2. Nti sy try beli puting mcm sis ckp tu. Tq ye🥰

sama la . baby sy sama umur dgn baby puan. sy breastfeeding pun siang ikut demand baby je . klu x ikut dia demand ,muntah . malam pula menyusu 3 jam sekali dah

1y ago

takpe asalkan baby aktif. kena monitor je . biasa baca komen kat TAP ni baby minum susu formula dia lambat lapar . kdg ada yg sampai 5 6 jam. tp klu boleh jgn la gap lama sgt