Hello semua mommies boleh share Baby umur 1y ++ tidak toleh bila kita panggil nama smpai 2 @ 3 kali

Hello semua mommies boleh share Baby umur 1y ++ tidak toleh bila kita panggil nama smpai 2 @ 3 kali tak toleh2.. perluka saya risau #firstmom

2 Balas

perlu risau sis.. pada usia dia skrg patut nya dia dah tau bila kena pnggil, anak sis tengok tv tak? sbb pernh terjadi kt anak sy dia dah biasa tengok tv pada usia dia 7bulan lepas tu saya pelik knpa bila panggil dia tak toleh2..lepas tu dapat tau sbb punca tv dari situ sy dah stop bagi tengok smpai dia 10bulan baru okay ..banyak kan bercakap dgn dia supaya dia biasa.. klau nak bgi tngok tv tu boleh tpi jangan smpai sejam tu yg boleh jadi kan anak" speech delay