berat baby

hi semua, kenapa ya berat baby saya susah naik? sedangkan makan dia selera, mcm2 saya buat menu utk naikkan berat baby saya. tapi masih tak menjadi. sekarang 9 bulan dah masuk line kuning sbb berat 7kg je. kena jumpa pakar pemakanan. ada sesiapa yg pernah alami perkara mcm ni tak?#firstmom #ingintahu #bantujawab

2 Balas

anak sy pun 7.8kg 9 bulan...dia kuat makan, tp dia x berminat menyusu fm n df..baby boy...sy try tukar fm dia ke dupro..sbb bnyk yg ckp dupro okey untuk naikan berat badan baby...skrg sy fokus pnyusuan dia...siang fm, malam df...mkan mcm biasa 3x shri, cuma sy perlu paksa dia minum susu walaupun setakat 2oz...asal dia susu, sbb sebelum ni sy terlalu bergantung pada makanan dia...tp dlm 3 bulan x sampai 1kg naik..tu la sy try cara ni..ada jgk la naik 1gram 1mggu hari tu lepas guna cara ni...hrp berlarutan naik..

macam berat anak sy jgk 9bln nak masuk 10bln dh ni mggu dpn tapi berat susah betul nak naik masih 7.18kg je 🥴 risau plk anak sy dahla taknak makan nasi ke lauk2 apa semua. makan ikut mood. kalau buat lempeng tu jela dia nak makan 😂

5d ago

anak puan kuat menyusu tak?