Makan kurma

Hi semua. Kalau kita amalkn makan kurma, baby dalam perut bole jadi besar ke ? #1stMomHere

2 Balas

Tu kalau ada masalah gdm.Kalau takde masalah kesihatan lain or gdm,boleh jer makan.Saya skrg dah 36 week 3 day.Dunkin donut.Tea live,yang manis manis semua saya sapu😂😂😂.Alhamdullilah lepas minum air gula pun lepas juga,takde sangkut.Now menunggu masa jer baby keluar.Tak larat dah ni,kerap mengeras sebab baby dah masuk laluan.

Nope. Cuma kalau awak ada GDM, ambil secara berpada sebab kurma salah satu buah yang tinggi kandungan gulanya.

8mo ago

ohh. igtkan kalau makan manis , baby dlm perut bole besar😅. btw , tq yaa😊