Kembong perut

Hi semua. Kalau kembong perut selalunya mommies buat apa ye? boleh minum eno halia or gaviscon x? sy baru 8w, lately ni asyik kembong perut berhari2. nak makan xkena, tido xkena. nak sapu vick or minyak panas kat blakang & perut atas pusat xbrani, selalu dgr org ckp jgn guna minyak panas masa pregnant. help me😭 #pleasehelp #firsttimemom #advicepls

2 Balas

Jangan minum eno. Actually ok je kalau guna minyak panas. Minta husband urutkan belakang & bahu. Sangat membantu utk saya sebelum ni. Try makan pill angin (magnesium trisilicate). First trimester memang selalunya mcmni

12mo ago

kalau gaviscon boleh x sis? dah minum air halia + madu y rendam sdiri pun xjadi.. seksanyaaa lahaii huhu

bole je pakai minyak panas. 1st pregnancy sy pakai minyam yu yee. stiap mlm sapu kat perut & kaki. mmg selasa tdur