Checkup di KK atau private ?

Hi semua ibu2, saje nak tnya pendapat ibu2 semua checkup di KK atau private ? Boleh share apa pro and cons di KK atau private ? #firstbaby #firstmom #ingintahu

2 Balas

Bg saya, awk kena buat dua2 chekup, kdg kk punya chekup dia ada weeks dia, jdnya jarak tiap kali chek lama . Kalau swasta diorang lebih alert diorang akan prefer brp weeks patut chek, tpi mmg memerlukan modal sikitlah, tpi kita nampak and tahu pembesaran tu sempurna. Kalau ada apa apa kemungkinan awak boleh cpt2 tahu. Itu cuma pendapat sy, 😁

1y ago

Saya skrg belum buka buku pink lagi sbb 8 weeks. Swasta minta buka buku pink on week 10-12 nanti . kK pun sama . So saya tgh fikir nak buka kat mana . Terima kasih share pendapat 😄

for me if ada duit lebih then boleh pergi private depends lah tp better pergi kk lah misi akn check lbh details then pape jd boleh refer trs kat doc sbb private pun mereka akn suruh refer kat gov jgk.. then lgi satu lgi jimat wlupun kena tggu turn lama sikit lah...