31 week sakit tulang pelvik

Hi semua ibu2. Nak tanya 31 weeks normal Ke kerap sakit bahagian tulang pelvik ni. Sakit waktu nak bangun dari katil n kadang2 waktu bjalan. Rasa lenguh n ngilu kadang2 kat situ. Cm ne nak terannkan pun susah yg pnting kat kelengkang tu rasa sakit nye. Mohon ibu2 share ye #seriusnanya #ingintahu

8 Balas

normal tu sis sbb baby dah mula dkt posisi head down. memang takde cara nak avoid rasa ngilu tu tapi boleh amalkan pergerakan slowly& betulkan posture bangun dari katil so boleh kurangkan rasa tu.

sama juga sakit kat pepek 🤣🤣 lgi² klau brsama suami sempit laluannya 🤣🤣😅😅😅

Tq sis. Baik la lau da normal saya redha. Sometime dy oky kadang2 tu adui nak bgun sakit.

Sama lah dgn sy sakit dekat situ..dgn tulang belakang..nk bngun nk tido susah sgt..

Saya 29w dah start rasa sengal/sakit tulang pelvic ni. Kadang2 takselesa sgt 😌

sya pun tgh alami sekarang esok 32weeks..

Xpelaa pengalaman kan buat kite ibu2

itu lah saya pon macamtu jugak ...