Keluar cecair

Hi semua. First time mom here. Sy nak tanya normal ke kalau kita bangun dr kerusi atau tidur tiba2 rasa cecair keluar? Kadang2 keputihan. Kadang2 air tp sikit je. Sy pon tak pasti air kencing ke apa. Risau pulak #17weeks

3 Balas

kalau rasa was was better terus cek klinik. risau kalau yg keluar tu air ketuban. air ketuban kalau leaking boleh mudarat pada baby..

Sama sis.. sy 16w. especially duduk bekerja lebih sejam.. tetiba rasa basah.. bukan keputihan. Harap normal la ya.

1y ago

Semalam sy pergi klinik. Sbb sy ada keputihan tu doc bagi antibiotik. Cek urine ada mild jangkitan kuman. Tp nnt kene buat speculum utk cek jangkitan apa. Sy risau pprom, tp kalau 16-17 weeks tu mcm masih awal utk kene pprom doc ckp.

Normal ni sis.. Baby makin besar, jdi ade bhgian y dia akn pressure smpai jdi mcm tu