Berapa banyak panadol boleh diambil sehari utk ibu mengandung?

Hi semua.. Dah 4 hari menahan sakit jerawat dalam telinga,berdenyut2 sakit die mcm nak berguling.. Sy 3 bulan pregnant,tak blh mkn ubat susut bengkak or pain killer,jadi sy ambil panadol setiap 4 jam sekali.. Ade risiko dan kesan pada baby tak? Stress sgt sy,menahan sakit sambil takut ambil panadol berlebihan..😭

1 Balas

Hai. Sebaiknya mommy jumpa doc untuk dapatkan nasihat dan ubat yang bersesuaian, selamat dengan ibu hamil. Kalau saya masa hamil memang terus ke klinik sebab tak tahu ubat selamat atau tak dengan ibu hamil