Bayi tolak susu botol

Hi semua. Baby sy baru 2 bulan 9 hari dan sy akan kembali bekerja dlm masa 3 minggu lagi. Selama ini baby sy memang mixed feeding (breastmilk & formula) dan tiada masalah. Namun sejak masuk umur 2 bulan, baby menangis teruk dan menolak susu yg diberi dari botol. Menyesal pula rasa sbb terlalu kerap direct breastfeeding. Mommies ada cara/tips lain tak selain menukar2 teat/bottle susu? Ada tak yg sedang or pernah mengalami masalah iniKami suami isteri akan teruskan misi mencari teat/bottle yg sesuai. Setakat ini Philips Avent natural teat no 2 & 3 ditolak 😩 #firstmom #bantusharing #firstbaby #ingintahu

2 Balas

baby sy pun sama, lebih pilih bf...tp setakat ni selepas sy pakai Pigeon baby sy boleh 2 2...sy pun next year dh mula bekerja, msti nak cari butol susu terbaik buat dia...sis cuba Pigeon dulu, bgus untuk baby yg cmpur bf & fm.

6mo ago

Oo okay. Boleh juga nanti sy cuba Pigeon one day. Sy dh try Tommee Tippee close to nature lepas ada kwn suggest hari tu. Leganya bila baby ok dah .. Tqvm sis

dh cuba pupici straight cut? beli saiz ikut umur dia

6mo ago

Tq sis! Tak pernah dengar pulak ttg pupici straight tp lepas tgk reviews, macam ok sbb puting lembut kan 👍🏻 sy dh cuba tommee tippee 2 mlm lepas, ada kwn recommend dan setakat ni, baby boleh terima dan tak menangis teruk dah. Legaaaa sangat. Mmg teats/nipples brand ni lebih lembut drpd avent. Thanks again!