Keputihan colour kuning

Hi semua, 3 hari ni saya mengalami keputihan yang berwarna kuning bau pun tak sedap, setiap kali tukar panty liner mesti akan keluar lagi, non stop, Semalam saya tengk keputihan tu bertukar jadi warna hijau2 cair creamy, Patut ke saya pergi hospital atau rujuk doktor klinik kesihatan saja ? #firstmom #ingintahu

2 Balas

sis kena bagi tau doctor, nanti doctor akan ambik sample keputihan tu utk tentukan ada jangkitan kuman GBS atau tidak... kuman GBS sgt bahaya ya kalau tak dirawat.. sementara tu sis kerapkan tukar pantyliner, kurangkan minum dan makan yg manis2.. basuh miss v dengan air suam.

Saya pun sama sis ,keluar juga keputihan warna hijau kadang putih je … nurse pesan kalau gatal bagitahu nurse masa checkup nanti .. macam saya tak rasa gatal and tak berbau , nanti time checkup awak bagitahu nurse awak okay