Result minum air gula

Hi semua, 1/3 kandungan 24w hari tu sy kena minum air gula di kk utk kali pertama. Boleh tak share selalunya klu sangkut ambil masa berapa hari utk nurse call ya ? 😅 Sebab saya takde dapat panggilan pape lagi dari Nurse. Hopefully mmg tak sangkut la, takut nurse lupa je. Family saya mmg takde sejarah kencing manis tapi saya takut sebabnya masa buka buku pink tu berat saya lebih sikit dari range normal. Berapa hari sebelum minum air gula pun saya tak jaga pemakanan sebab ada kenduri mmg mkn sungguh, tapi sy ada jgk ikhtiar amal minum air barli tanpa gula dari awal pregnancy #firstmom #firstbaby #pleasehelp

6 Balas

Saya dah dua kali, minum air gula. Nurse kata kalau sngkut ptg tu dorg call bagi tau dah. Saya Alhamdullilah okey, walaupun obese, berat naik mndadak, dan ada history fmly jugak. Syukur. Cuma saya naik mndadak cuma pergi cek BP selang sehari😊. Alhamdullilah setakat ni result semua cun😊

1y ago

Bp tu kena cek kt kk selang sehari sbb ape ye? skrg awak brp weeks?

Ikut kk jg, klu kk tmpt sy cek up biasanya 4 hri. klu nurse x cll dlm seminggu maksudnya kptsn air gula ok.. Dah lama tu, mgkn awk xsangkut laa tu. Jrg jg nurse xcll inform kalau sangkut sbb dia akan sruh awk ke klinik scptnya untk bagitau apa awk kena buat klu sangkut gdm.

Ikut kk awak.. ada KK yg dapat tahu terus.. ada KK yg call..kalau tak call tak sangkut ler tu.. Sy pun berat naik jugak Alhamdulillah tak sngkut.. tp kena minum kali kedua pulok harap tak sangkut ler

1y ago

klu berat naik mendadak kena minum 2x ke ye ? 😅 awal² hari tu sy ada tnya nurse, sy kena minum 1x sebab umur bwh 25 & family takde sejarah diabetes. ni pun sebulan berat naik 3kg nurse dh bising 🤭 hari tu sbln naik 1kg je, kena jmpa Dr jgk sbb sikit sgt naik. At least seminggu kena naik 500g, sebulan 2kg je

Selalu nya kalau sangkut akan bagitahu terus. kalau dah lebih 2 minggu tu tak ada la tu. saya pun kk tak call. next appoinment lepas minum air gula tu baru nurse tunjuk result yang gdm tak sangkut.

1y ago

awak kena minum brp kali ye ? sebab saya masa buku pink bmi tak normal. terlebih berat sikit 😅 makan pun tak pantang hehe. harap memang tak sangkut

Depends dekat kk tempat awak. Mcm sy haritu, pagi minum air gula ptg dah call kate sangkut🤣 kita dah balik bedal nasi menambah🤣

saya pula haritu sangkut gdm. tp nurse tak call sy. mereka bgthu result tu bila sy ada app. which is 3 minggu lebih lepas minum air gula.

1y ago

alamak tu yg sy risaukan 😅 next step sis kena buat apa? bsp ya?