28w6d Celah k4ngk4ng kaki belah kiri terasa sakit. ( Tggi 160/Berat68kg)

seminggu sebelum masuk minggu ke 28 ni sampai ke harini , sy alami celah k4ngk4ng di kaki kiri ni sering sakit . Lagi2 kalau baru bangun dari baring. Normal ka tu ya? kadang tu kalau bangun dari baring , terjejas jugak la mau melangkah tu sbb mcm berat badan tidak kena support trasa😂 tpaksa lek² lu baru okay sikit kaki . #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu Ada ibu2 mcm ni jugak ke? Normal ke? kaa perlu berurut ? kaa no need nanti beransur hilang jugak?

5 Balas

normal sis. saya pon alami cmtu time prgnt. siksa sakit tu tuhan je tau..saya nk agkt kaki pkai seluar pon xboleh. belum kira part membuang toilet cgkung pulak aduhai dok pkir nk beranak cepat je time tu. tp hat skit tu semua la saya rndu nk prgnt lagi. 😁

1y ago

okay mama Oya sy doakan mama Oya sentiasa dlm keadaan sihat2, dan dimurahkan rezeki zuriat lg lepasni aamin. Macey mama Oya sudi komen tmpt sy ni🤭

Normal sis. Sedang mengalami + sakit pinggang yg amat bila baring terlentang dan nak pusing ke kiri atau ke kanan 😂 sy 28w berat 64kg, tinggi kita sama 160

1y ago

Aa betul 😂😂 apa2 pun enjoy the Journey sja kan mama zyla. Nanti dah bersalin, baby dan besar mesti rindu moment masa preggy 😁😁

Normal. Sy dri 26weeks dh start rasa, now dh 31weeks makin ketara lgi2 lps buat kja rumah 😂😂😂

1y ago

owh awal aa, sy mungkin adalah dlm 27w cmtu, smpai skg 29w ..tp yg 29w ni yg rasa dia lagi kuat dari bfore. Risau jugak,last2 google rupanya normal sbb tulang pelvis melonggar ke apa tu, mcm buat psediaan utk bersalin la kata google tu🤭 sbb ada picture sikit sbg rujukan, faham² sendiri ja la sy masa baca google tu🤭 ya mama Nur , masa sy try bersihkan bilik mandi pun, sy pakai pyapu utk bersihkn mmg khas pyapu bilik air pun. Hayun punya hayun, rasa celah kangkang tu lenguh2 ngilu2 . last2 buat keja slow² ja 😂

Sy pun sama,,sakit dia tu perghh boleh menangis kdang2😂😂

1y ago

owhh anak ke enam . Alhamdulillah mama miss honey.Betabah la kita mama miss honey ..sakit ni akan belarutan smpai laa saat melahirkan. hehe

normal la i simptom sakit tangan sis

1y ago

bukan sakit je bengkak pon ada hahahahahh