Bila nak buka buku pink?

Semalam scan Alhamdulillah dah nak masuk 9w. Baby nampak, kantung nampak, heartbeat ada. Doktor kata dah boleh buka buku pink kat KK. Tapi check online utk buat appointment the next 3 weeks dah fully booked. Setahu saya kalau nak buka buku pink kena before 12w kan? Patut ke sy walk-in terus atau tunggu sampai 3 minggu? Dalam masa 3 minggu tu macam2 boleh jadi kalau tak checkup 😕 Help me mommies #firstbaby #firstmom

2 Balas

Hai. Mommy boleh cuba try call kk. Kalau tak angkat boleh walk in tanya terus. Kalau kk tempat saya memang terus direct tanya. Tak ada online apppointment

1y ago

I see.. okay nampaknya memang kena call. Sy pernah walk-in masa nak buat HIV test masa nak kahwin dulu pastu tak dibenarkan sbb takde appointment huhu hopefully prosedur utk ibu mengandung boleh walk-in. Btw tq so much 🤍