mommy tiada booster covid disaran ambil booster masa mengandung?

Semalam first bukak buku pink .then doc india tnye knpe xamk booster.sye ckp lh sye xde mse .then die suruh ambil booster mse preg tp xingt bpe week t die soh cucuk...then ada x mommy mse pregnant doc soh ambil booster covid?apa kesan die pd bdn n baby after booster?#seriusnaktahu#firstmom #boostercovid

7 Balas

saya pun kena suruh ambil booster. saya terus terang saya cakap saya tolak vaksin covid wlupun saya dah amik 2 dose . sb saya bnyk mslah ksihatan sjak ambil vaksin covid ni ..bencii 😮‍💨 cept rasa pent .. asma yg dah hilang 10thun dtg balik . nurse mash pksa jugk dia ckp ramai je amik booster ok je ..saya tegaskan saya tanakkk 😑banyak keburukan dari kebaikan

sy tk tau kebetulan ke apa..sy tgk rmai yg ambk vaksin lps branak ramai ank sakit..yg bsalin tahun 2021 ramai ank ada masalah..mcm sy arwah ank ad masalah jntung belubang tahu pun slps bsalin,xde keturunan sakit jantung..spupu sy ank selalu dmam..cucu sdra sy dy lelah kuat..ank kwn² pun ank ada masalah...ntah la kadang² pun terfikir sbb cucuk vaksin ke apa😔😔

Sy leaking 18w 2nd preggy after vac, masa 1st preggy tkde masalah pape tanpa vac. 2nd ni ada saja problem, suspek gdm lah suspek thalassemia lah. Entah la asbab ke apa, tapi sy perasan lepas vac sy kerap tak sihat. Lain orang lain badan kut, tah lah.

betul ada yg lepas vacc bleeding. sy pulak tak cucuk lgsg vaksin covid. sbb sy mmg duk uma xg mane2. misi tanye kenapa xamik , sy jawab xtau pastu dia ketawa2. misi n doc xde suruh sy vacc

1y ago

sebijik situasi macam saya. misi tanya sy jawab xtau. sy pun xamik lgsg. misi ketawa je. doktor pun xde tanya lgsg. padahal misi tanda kat buku

xde kesan pape pon. sye amek masa mengandung 1st trim tahun lps. xtau pon masa tu mengandung. elok je bby lahir cukup sifat. takat demam sehari lps amek vaccine tu biasa jela.

1y ago

eloknya tggu kndgn bsar sikit..12mgg ke atas..sy lps boster ..2mggu kmudian ggur..sbb xtahu prgnent..

misi doc kk saya takde pulak tanya soal vac & takde mention lgsg psal booster apa semua🤔

saya kena tnya nurse.. tpi sy tolak.. ok je..