Fibroid , tapi tak kacau baby

Semalam check up . Doc jumpa ketulan fibroid berukuran 3.67cm . Kalau 5cm baru operation. Nanti kk kena monitor ketulan tu takut kacau baby ke apa . Ada tak mommy² yang berpengalaman. Boleh share takk , #firstbaby

Fibroid , tapi tak kacau baby
2 Balas

saya pernah sis .. cyst .. dlm 2-3cm . semakin bby besar, makin hilang .. Tu sbb hormones kita ..

2y ago

ada sis, boleh Google makanan yg boleh menyebabkan cyst or fibroid .. antara yg saya tau, ayam .. fast food & junk food. utk kecutkan, lebihkan sayuran, daging merah, ikan2 fresh (bkn Keli) .. as long yg seimbang & sehat, inshaallah, akan dpt kecut terus .. sbb bila preggy, hormone kita tak Stabil, sbb Tu mudah kena penyakit walaupun sebelum nya takde ..

semoga tak kacau baby