Air ketuban banyak

Semalam buat detail scan untuk 25w. Dr kata air ketuban banyak. Baby nampak besar macam 26/27w. EDD jadi makin awal. Sebelum ni scan ok jer. Risau pulak takut kena gdm. Ada ibu2 ada pengalaman sama tak? #ingintahu

1 Balas

ehhh pelik ni. sy mmg dah ade gdm pregnant 26 weeks. mggu lps sy scan masa 25 weeks berat baby sy seiring usia n air ketuban sy pun okay je. dah minum air gula kali kedua ke? mcm ade probability nk sangkut

2y ago

Oo yeke. tulah Dr pun risau terus buat ujian air kencing tapi negatif je. next kena repeat scan lagi. lagi 2 minggu baru minum air gula. hope oklah tak sangkut. huhu