Due 27/02/2023

Semakin dekat due, rasa macam stress dan gelisah sebab takut overdue, hmm takde tanda2 apa apa pun lagi.. Boleh tahu kalau overdue biasa kene paksa beranak ke?#firstbaby #ingintahu

5 Balas

kalau sis tiada risiko kesihatan mcm gdm dan sbgnya,biasanya doc akan bg tempoh tambahan lg. kalau klinik tempat sy doc bg 9 hari kalau masih lagi belum bersalin on due date. mcm sy ada gdm on dc kena bersalin on due date,tp sy dah selamat bersalin awal bulan haritu 38w1d

due kte sama 27/2.. pun tkda tanda lagi... Sy ada gdm.. Esok 26/2 kene serah diri dah... kte ni dari debar nk tunggu baby keluar sampai hilang debar tunggu sakit tk dtg2.. harini last .. esok tawakkal n pasrah aje lah ...

lbh 40mggu 6hari biasanya baru induce sis.. jgn stress2.. buat je exercise mcm biasa.. enjoy the moment.. ada darah or air keluar dgn byk terus g spital. klau sikit2 tu biasa. sy doakn sis deliver baby dgn selamat.

Due kita sama sis,sy pon skrng ni duk sakit main2 je..mcm period pain,kejap2 je.. first baby jgk..klau tmpat sy,dia bg extend 7hari ..klau lepas 7hari dr tarikh due,kena paksa beranak

Samaaa, due 28 bulan ni tapo blum ada tanda2. Takpa sis semoga dpermudahkan urusan kta ya amin🤲🏻♥️